Бургас. След корейската и руската кулинарна фиеста, е време за

...
Бургас. След корейската и руската кулинарна фиеста, е време за
Коментари Харесай

Бургас: В града ще се проведе фестивалът „Дни на Италия“

Бургас. След корейската и съветската кулинарна фиеста, е време за усета на Италия. Събитието още веднъж ще се състои до Пантеона в Морската градина, където ще бъде инсталирана и сцена за музикалната част. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Фестивалът „ Дни на Италия “ се провежда от Община Бургас и ще протече в два дни - 6 и 7 юли. Входът е свободен, а началото ще бъде от 18.30 часа и за двете дати. На фестивала са планувани музикални изненади от италиански реализатори, кулинарна проява и дегустация (след 19.30 часа), фото галерия и демо зони с показване на италиански коли, кафе и вино, а особено присъединяване в събитието ще има Община Генуа, която ще показа своя неповторим сос Песто.
На фестивала ще готвят Даниеле Индако и Емилиано Гузела - атрактивните шефове в Дни на Италия в Бургас, които ще покажат най-хубавото от своята национална кухня. Torre parmigiana (кула пармиджана) и Пай с миди и картофи са измежду вкусотиите, които присъстващите могат да опитат. Приготвените ястия ще бъдат препоръчани за дегустация с получено талонче против дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ядене. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специфични потребности, ученици на учебно заведение " Отец Паисий ".
Специално за " Дни на Италия в Бургас " в Бургас идват музикантите Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, дружно с китариста Филаделфо Кастро. Участието им е в първия фестивален ден - 6 юли. На 7 юли на сцената ще се качат повече от 20 реализатори от Italian International artists.
По време на фестивала ще бъде направено и особено показване на книгата " Пътувам и хапвам из Италия " на издателство " Прозорец ". Откакто се помни, Елизабет Минкили живее, пътува и се храни из Италия, а книгата, с която можете да се сдобиете по време на Дни на Италия в Бургас, е нейното пояснение в обич към тази богата на аромати и чувства страна. Щанд на издателство " Прозорец " ще бъде показан на 7 юли от 18.30 до 21.30 часа.
Предвидена е и фотографска галерия на италианката Дениз Мацарела, озаглавена " Матера - нюанси ". Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт - София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР