Бургас ще се представи пред европейските гости с 3D макети

...
Бургас ще се представи пред европейските гости с 3D макети
Коментари Харесай

Бургас се представя с макети на потънали кораби

Бургас ще се показа пред европейските посетители с 3D макети на потънали кораби в чест на „Европейският морски ден“ /31 май – 01 юни/ и през интервала, когато е планувано Заседание на Генералните шефове по риболовство и аташетата по риболовство /06 – 07 юни/. Общината приготвя специфична галерия „Скритите секрети на Черно море“, интернационална научна конференция, отдадена на подводната археология, основаване на интерактивна карта и игри за деца.

Впечатляваща галерия ще остане до 30- ти юли в една от залите на Морското казино. Тя ще е в действителност неповторима, описаха уредниците. Залата ще бъде напълно преобразена, с цел да пресъздаде подводния черноморски свят. Експозицията ще включва 10 броя 3D макети на потънали кораби, в положението в което са открити.

През 2017- та на борда на изследователския транспортен съд „Хавила“, който дебаркира в Бургас учени показаха сензационни открития, направени в Черно море. На борда на кораба се качи и министърпредседателят Бойко Борисов. Учените оповестиха за разкрити 60 остатъци от корабокрушения за интервал от 2500 години. Част от макетите са точно на тези кораби.
Екипът от световноизвестни морски и подводни учени тогава отключи тайните на Черно море и донесе сбирка от амфори и други скъпи артефакти.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР