Бургас се подготвя за домакинство на голямо международен фестивал по

...
Бургас се подготвя за домакинство на голямо международен фестивал по
Коментари Харесай

Бургас се подготвя за домакинство на голям международен фестивал по художествена гимнастика

Бургас се приготвя за домакинство на огромно интернационален фестивал по художествена гимнастика за състезатели над 50 години " 9th Golden Age Gym Festival ". Идеята е да се организира от 22 до 27 септември 2024 година. Решението за провеждането му беше гласувано предходната година от локалния общински съвет.

В залата на общината заместник-кметът Диана Саватева, показа пред членове на техническия комитет на Международната федерация по художествена гимнастика и Българската федерация по художествена гимнастика опциите на града за провеждането на спортното събитие. Според Саватева, то ще способства за популяризирането на Бургас като туристическа дестинация. Градът ще има опцията да покаже своите обичаи в гимнастиката като спорт и метод за упражняване на двигателната интензивност като здравословен метод на живот за от разнообразни възрасти.

Очаква се за събитието в Бургас да дойдат над 2000 души от разнообразни страни. Наред със спортната част, за участниците ще бъдат проведени разнообразни начинания, които ще разпространяват българската просвета, история, кухня, обичаи и занаяти. Акцент в проявата ще бъде подложен и върху насърчаването на дейния метод на живот измежду хората над 50-годишна възраст.

Събитията ще се организират на емблематични места в Бургас. Саватева показа опциите, които оферират Морска гара, Културния център " Морско казино ", остров Света Анастасия, туристическия комплекс " Акве калиде ", Морската градина, туристическия комплекс " Ченгене скеле ", плувния комплекс " Парк Арена ОЗК ", Летния спектакъл, експозиционния център " Флора " и други.

Приемането на семейството се състоя по време на фестивала Golden Age Gym Festival 2022, който се организира в Португалия - остров Мадейра, в интервала 02.10 – 08.10.2022 година В него особено присъединяване взе представителният тим на Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР