Бургас се побратими с украинския град Николаев на онлайн церемония

...
Бургас се побратими с украинския град Николаев на онлайн церемония
Коментари Харесай

Бургас се побратими с украинския град Николаев

Бургас се побратими с украинския град Николаев на онлайн гала през днешния ден, 3 май 2022 година Това се случва за първи път в историята на администрацията. Решението за сключване на съглашение за съдействие сред двата града беше утвърдено от бургаските общински съветници в съвещание на 7 април.

Днешната онлайн гала се организира в наличието на ръководителя на Общински съвет - Бургас проф. доктор Севдалина Турманова.

Кметовете на двата града и Олександър Сенкевич сложиха подписи под Споразумението за търговско-икономическо, научно, техническо и културно съдействие. Документите ще бъдат разменени сред двете страни.

" За Николаев е извънредно значимо, че през днешния ден подписваме това съглашение, тъй като то има доста по-дълбок смисъл. Това е обръщение към нашите поданици, че предстоят хубави събития за града, че животът ще продължи “, съобщи в онлайн обръщението си Сенкевич. Той акцентира, че се надява близо да е този час, когато ще могат да се осъществят и действителни срещи, на които да бъдат коментирани разнообразни благоприятни условия за партньорство.

" Съпричастни сме към страданията ви и се надяваме напълно скоро мирът да бъде реалност. В Бургас и района сега има близо 50 хиляди украинци, измежду тях и доста поданици на Николаев. Стараем се на всички да осигурим нужното, с цел да се усещат доколкото е допустимо добре, след ужаса на войната в родината си. Помагаме при настаняване, за документи, при кандидатстване на работа. Осигуряваме безвъзмездни курсове по български език за деца и възрастни, с цел да могат по-бързо да се социализират. Голяма част от децата към този момент посещават детски градини и учебни заведения. “, съобщи в онлайн приветствието си кметът на Бургас.

На онлайн церемонията от българска страна участваха още зам.-кметове и шефове на дирекции от Община Бургас, както и украински жители, които преди войната са работили в общинските администрации на украински градове.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР