Бургас се побратими с руския град Ярославъл. Кметът Димитър Николов

...
Бургас се побратими с руския град Ярославъл. Кметът Димитър Николов
Коментари Харесай

Бургас се побратими с град от Златния пръстен на Русия

Бургас се побратими с съветския град Ярославъл. Кметът Димитър Николов и кметът Владимир Слепцов подписаха съглашение за побратимяване на публична гала в Община Бургас, оповестиха от локалната администрация. Договорът е продължение на сполучливите двустранни връзки и взаимни планове сред двата града.

Първите приходи за задълбочаване на връзките сред Бургас и Ярославъл са отпреди 5 години. Общинските препоръки на двата града имат решения, с които утвърждават и легитимират побратимяването.

"Бургас и Ярославъл имат доста еднакъв стопански профил. Свързват ни и близки другарски връзки, които са отлична основа за сполучливо съдействие ". Това съобщи кметът Димитър Николов след подписването на контракта за партньорство.



"Сигурен съм, че с нашите общи старания, в границите на подписаното съглашение, ще утвърдим другарските връзки сред Бургас и Яраславъл, както и българо-руските взаимоотношения като цяло:, показа кметът на Ярославъл Владимир Слепцов след подписването на съглашението.

На церемонията участваха още зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Сергей Терьохин - представител на Българо-руското сдружение за другарство "Шипка ".

Бургаският градоначалник показа най-големите планове, осъществени досега и тези, които следва да се изпълнят в краткосрочна вероятност.

Ярославъл е град в Русия, административен център на Ярославска област и Ярославски регион в нея. Населението на града е към 600 000 души. Историческата му част е ситуирана край вливането на река Которосъл във Волга. Влиза в състава на старинните градове от популярния Златен пръстен на Русия, които са изиграли забележителна роля в развиването на Руската православна черква и пазят мемоари за множеството от най-важните събития в съветската история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР