Бургас се нуждае от паркинг в центъра на града и

...
Бургас се нуждае от паркинг в центъра на града и
Коментари Харесай

Туристическата камара зад идеята за подземния паркинг на бургаския хотел „България“

„ Бургас се нуждае от паркинг в центъра на града и то подобен, че да не наруши хубостта на централната част на града. В случая решението, което оферират от хотел „ България “ е навременно и ще способства за улеснение и комфорт при обслужването на туристопотока. “

Това се споделя в формалното мнение на Управителния съвет на Бургаската туристическа камара. В документа те дефинират хотела като емблема за културния и исторически живот на Бургас и обръщат внимание на неговото стратегическо местонахождение като основно за пешеходни туристически обиколки .

„ Близкото разстояние до ТИЦ ще обезпечи на посетителите навременно и бързо туристическо обслужване. Бургас е на първо място туристически град и туризмът има определяща роля за развиването на града. Затова, от изключителна значимост е градът да подаде ръка на вложителите в реновацията и модернизацията на емблематичния хотел за обезпечаване на паркоместа, като несъмнено зорко бди за вярното осъществяване на плана “ , пишат още в мнението си от Камарата.

В поддръжка на построяването на подземния паркинг към хотел „ България “, от Камарата показват доста образци в европейски и международен мащаб за сходни инфраструктурни решения .

„ В множеството огромни европейски градове, емблематични централно ситуирани хотели обезпечават паркоместа, както за своите посетители по този начин и за рейсовете идващи в градовете с туристи, с цел да могат посетителите гладко, удобно, не нарушавайки ритъма на живот на жителите на града да паркират транспортните средства в центъра и да се срещнат с неговите забележителности “, пишат още от туристическата организация.

Според специалистите в сектора, паркингите на така наречен Трета поликлиника и този в региона на Държавна опера Бургас, не дават отговор на нито едно от гореизброените преимущества и сигурно не могат да обезпечат комфорт в обслужването на туристи .

„ Паркингът на Трета поликлиника е далечен на пешеходно разстояние към 10 минути от Паметника на съветския войник, където би могла да започва пешеходната обиколка. По пътя няма нищо забавно и вълнуващо за туристите и прекосяването по ул. „ Гурко “ крие заплаха за пътни произшествия. Този на Държавната опера пък, за жалост не може да удовлетвори условията за паркиране на рейсове. По същия метод и паркинга на площад „ Св. св. Кирил и Методий “ не може да обслужва рейсове, а и е неловко място за влизане до паркинга “, се споделя в мнението.

От туристическия отрасъл настояват още, че неналичието на съответна инфраструктура за един бизнес хотел като „ България “ лимитира опцията за поток от по-висок клас туристи и опциите за семейството отвън сезон на огромни конгреси.

„ В поддръжка на нашето мнение са голям брой градове по света, където това не съставлява спънка и туристическия отрасъл се употребява с добавена стойност при обслужването на туристите, които способстват за развиване на стопанската система на града и покачват стандарта на живот на локалното население. Надяваме се, че здравият разсъдък ще надделее над страстите и Бургас ще продължи да се разраства като съвременен туристически регион “, пишат от управителния съвет на БРТК.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР