Бургас. Само след 4 дни учениците от бургаското училище Васил

...
Бургас. Само след 4 дни учениците от бургаското училище Васил
Коментари Харесай

Бургас: Учениците от ОУ „Васил Левски“ в квартал „Горно Езерово“ ще влязат в нови и просторни класни стаи на първия учебен ден

Бургас. Само след 4 дни учениците от бургаското учебно заведение „ Васил Левски “ в квартал „ Горно Езерово “ ще влязат в чисто нови и просторни класни стаи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Причината е приключващото строителство на новия съвременен корпус с топла връзка на образователното заведение. Средствата за градежа на новия корпус са обезпечени от Община Бургас, ОУ „ Васил Левски " - „ Горно Езерово " и Министерството на образованието и науката.
Пристройката обезпечава още 8 нови образователни стаи към досегашните 7 в остарялата постройка, с което базата на учебното заведение се уголемява двойно. В тях ще се организират занятията на учениците в начален курс. Стаите са оборудвани с нови самостоятелни училищен столове и чинове, които ще разрешават децата да ги конфигурират, когато имат групова задача или да ги подредят в кръг, когато имат интерактивни игри.
Новата постройка ще попълни и няколко съществени неналичия на учебната база, като здравен кабинет, съвременна трапезария за хранене, кабинет на учебния психолог, огромен физкултурен салон, асансьор и просторна тераса, където ще се реализират учебни занимания навън, когато времето разрешава.
Дворното пространство пред учебното заведение също е изцяло актуализирано и готово да посрещне възпитаници в първия образователен ден.
В ОУ „ Васил Левски “ учат към 450 възпитаници, като упованията са през тази образователна година броят им да се усили. Обновената и разширена база ще разреши децата да се учат в по-просторни и удобни условия.
Изграждането на новото крило на учебното заведение е част от програмата на Община Бургас в последните години, обвързвана с обновяването на съществуващата и основаването на нова и модерна просветителна инфраструктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР