Бургас. С Черно море е свързан стремежът за по-добро развитие

...
Бургас. С Черно море е свързан стремежът за по-добро развитие
Коментари Харесай

Ивелина Василева, Комисия по околната среда в НС: С Черно море е свързан стремежът за по-добро развитие на всички населени места по Черноморското крайбрежие

Бургас. С Черно море е обвързван стремежът за по-добро развиване на всички обитаеми места по Черноморското крайбрежие. Това сподели Ивелина Василева, ръководител на Комисията по околната среда в Народно събрание по време на кръглата маса на тематика „ Общ дневен ред за Черно море “ в Културен център „ Морско казино “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Ние като представители на управляващите имаме задачата да облечем очакванията в действителни дейности и достижения “, добави Василева. По думите ѝ с морето са свързани доста икономически действия, туризъм, риболовна активност, морски превоз и положението им зависи от количеството и чистотата на вливащите се води от реките и построяването на енергийни и напоителни пречистващи уреди. Тя добави, че единствено вярното контролиране на тези действия може да опази Черно море от замърсявания.
„ Като страна членка на Европейски Съюз България е поела ангажимент за осъществяване на условията на Рамковата инструкция за морска тактика за реализиране на положително положение на околната среда и морските води до 2021 година за реализацията на основни вложения за развиване на екологичното законодателство. Затова България създаде и одобри в края на 2016 година първата си морска тактика “, уточни още Василева. По думите ѝ в интервала 2007-2013 година вложения са били осъществени и обилни в екологична инфраструктура. Изградени са и реконструирани 8 пречиствателни уреди, 230 км канализация са били положени в обитаемоте места по черноморското крайбрежие, 142 км водопроводи и всичко това на обща стойност над 350 милиона лв..
„ Инвестициите не престават и би трябвало да не престават в сегашния програмен интервал, приготвят се огромни, програмни планове, които още веднъж ще бъдат финансирани с европейски средства и в действителност планът за район Бургас е най-големият в страната, който ще бъде оценен от европейската комисия “, добави Ивелина Василева.
Мария КУРТЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР