Бургас. Разработен е алгоритъм на действие в случай, когато има

...
Бургас. Разработен е алгоритъм на действие в случай, когато има
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев: Разработен е алгоритъм на действие в случай, когато има посегателство срещу телесната неприкосновеност и интегритет над медицински персонал

Бургас. Разработен е логаритъм на деяние при положение, когато има посягане против телесната цялост и интегритет над медицински личен състав. Това сподели окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев по време на брифинг във връзка отчетния отчет на Окръжна прокуратура – Бургас за миналата 2018 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . По думите му този логаритъм към този момент дава резултати и даже сигнали се подават по електронен път, работи се в синхрон и в тясно взаимоотношение с органите на Министерство на вътрешните работи. „ Смятам, че за в бъдеще ще бъдем безкомпромисни и твърди в реакциите си против сходни похищения “, добави Чинев. По отношение на това кои закононарушения са най-многобройни и дали има растеж на избран тип престъпност той отговори, че още веднъж това е наклонност, която е трайна през годините като тип закононарушение, като преди всичко са общоопасните закононарушения. „ Като брой глобени на последващо място са закононарушенията против собствеността и на трето място са закононарушенията срещу личността “, уточни още Чинев. По думите му статистиката е трайна във времето и няма смяна в течение на последните години.
Прокурор Георги Чинев означи също, че в осъществяване на напътствието на основния прокурор за случай на домашно принуждение, се организират ежемесечни срещи на административния началник на районната прокуратура с всички началници на районните ръководство в Бургас. По думите му във въпросното напътствие на основния прокурор е написан подробен и сполучлив механизъм за дейности в случаи на домашно принуждение, за незабавна реакция от страна на окръжния прокурор и за незабавна интервенция. Контролно-ревизионната активност е обхванала и този тип активност на районната прокуратура. „ Уверявам, че по повод случаите на домашно принуждение се работи в цялостно сходство с напътствието на основния прокурор и имам вяра дейно “, добави Георги Чинев. Заместник-окръжният прокурор Светослав Маринчев уточни още, че през 2018 година и към този миг в бургаския регион не е имало случай на домашно принуждение, който да не е бил решен навреме и съответно.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР