Бургас. Проектът Цигулка в киното“ ще бъде представен в Бургас

...
Бургас. Проектът Цигулка в киното“ ще бъде представен в Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Проектът „Цигулка в киното“ ще бъде представен в града на празника на туристическия комплекс „Акве Калиде“ на 14 септември

Бургас. Проектът „ Цигулка в киното “ ще бъде показан в Бургас за първи път на празника на туристическия комплекс „ Акве Калиде “ на 14 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . От 20.30 часа в амфитеатъра посетителите ще гледат най-вълнуващите подиуми от обичани холивудски и европейски кино продукции, под звуците на техните музикални тематики и саундтраци, изпълнявани от оркестър онлайн.
Цигулката, като най-популярният инструмент от тези, включени в оркестъра, се трансформира в сборен център на програмата. Тази забавна форма на зрелище основава чувството, че фена се намира по едно и също време пред и зад екрана.
В края на предишния век филмовата музика се трансформира в модерна класика, писана от велики композитори и носители на влиятелни награди „ Оскар ", „ Грами " и „ Златен глобус " като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уйлямс. В изключително известни и грандиозни събития се трансформират прожекциите с музикален оркестър онлайн, част от международните културни стратегии.
В програмата на празника на „ Акве Калиде " ще звучи музика от филмите „ Червената цигулка ", „ Списъкът на Шиндлер ", „ Кръстникът ", „ Дами в лилаво ", „ Гладиатор ", „ Хари Потър ", „ Мисията невъзможна ", „ Карибски пирати " и други
Те ще бъдат изпълнени от оркестъра на Бургаската опера със солист Чавдар Вълков. Входът е свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР