Бургас. При голям интерес премина първият етап на Кампанията Аз

...
Бургас. При голям интерес премина първият етап на Кампанията Аз
Коментари Харесай

Бургас: Оповестени са победителите, спечелили парична стипендия от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“

Бургас. При огромен интерес мина първият стадий на Кампанията „ Аз и Ти ЗаЕдно “. Това оповестиха от Община Бургас . На концерт, отдаден на надарените деца на Бургас, станаха ясни тримата спечелили в категорията „ Изкуство “, които ще получат стипендии в размер на 900 лева Христиана Въжарова, Радослав Свирецов и Полина Иванова бяха късметлиите, изтеглени от ръката на зам.-кмета по „ Култура и обучение “ Йорданка Ананиева.
„ Изключително щастлива съм от обстоятелството, че има организации, които поддържат надарените бургаски деца. Нашата Община нееднократно се е гордяла с огромните достижения на млади гении в областта на изкуството, които ни популяризират по целия свят. Кампанията „ Аз и Ти ЗаЕдно “ потвърждава, че институциите и бизнесът могат дружно да реализират доста в полза на обществеността “, сподели тя.
До финалния кръг на акцията бяха позволени 16 деца на възраст от 7 до 17 години. Всички те са с многочислени награди от интернационалните състезания и фестивали в другите сфери на изкуството – музика, изобразително изкуство, снимка и танцово изкуство.
Първият изтеглен бе Христиана Въжарова. За нежната си 17-годишна възраст, тя към този момент е печелила две първи и едно второ място на влиятелния интернационален фестивал Bucharest Dance Festival 2017, първо място в раздел типичен танц, сола над 16 години на IDO EUROPEAN BALLET, JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS 2017.
След нея шанс имаше и 17-годишният Радослав Свирецов. Негова фотография е измежду спечелилите в съветския фотоконкурс 35AWARDS, където се избират 100-те най-хубави фотоси на годината 2016-2017. Снимката на Радослав е победител в категория Пейзаж-ден. В състезанието са взели участие повече от 190 000 фотоси на над 70 000 създатели от 136 страни.
Късметът се усмихна и на Полина Иванова, която е лауреат 1 степен за дуетен актуален танц, лауреат 1 степен за типичен танц – трио, лауреат 1 степен за типичен танц – соло, както и Гран при за актуален танц – соло на Международен фестивал-конкурс „ Рози на Казахстан “, гр. Астана, Казахстан. Освен това Полина има и голям брой призови места на редица интернационалните фестивали, измежду които и 1 място в категория „ Съвременни танци “ за експерти, възраст 12-15 година на XV народен фестивал на камерния танц, проведен от Оперативна програма „ Младежки център “ към Община Хасково.
Тримата спечелили имат избор дали да получат стипендиите си в цялостен размер или поетапно всеки месец.
С финалния стадий на категорията „ Изкуство “ в действителност бе даден и старт по набирането на кандидатурите за идната от трите категории – „ Наука “.
Критериите, на които би трябвало да дават отговор претендентите, са: да учат и живеят на територията на Бургаска област; Да са възпитаници от 1 до 12 клас; Да имат оценки от интернационалните конгреси, състезания и олимпиади.
За да аплайват, са им нужни следните документи: копие от удостоверението за раждане или персонална карта на детето; документ, удостоверяващ класиране или извоювана награда; служебна записка, издадена от учебното заведение, удостоверяваща, че детето е ученик;
Всеки искащ може да изпрати своята кандидатура на адрес – [email protected]. Кампанията „ Аз и Ти ЗаЕдно “ е взаимна самодейност на Триа Сити Център и Община Бургас в поддръжка на надарените деца на Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР