Бургас. Първите резултати от проверките, стартирали на територията на най-големия

...
Бургас. Първите резултати от проверките, стартирали на територията на най-големия
Коментари Харесай

Бургас: 1063 фалшиви стоки с лого на защитени търговски марки са иззети при специализирана операция в Слънчев бряг

Бургас. Първите резултати от инспекциите, стартирали на територията на най-големия курортен комплекс в България – Слънчев бряг, към този момент са факт. Това оповестиха от ОДМВР-Бургас. При извършена профилирана полицейска интервенция на чиновници от бранш " Икономическа полиция " при ОДМВР - Бургас взаимно със чиновници от отдел " Икономическа полиция " при Главна дирекция " Национална полиция ", целяща противопоставяне на закононарушенията, свързани с разпространяването на артикули и артикули, представляващи предпазена комерсиална марка, в три търговски обекти, ситуирани на крайбрежната алея в Слънчев бряг, са открити и конфискувани общо 1063 продукта /дрехи, чанти и аксесоари/, носещи предпазени търговски марки.
Установено е, че притежателите на комерсиалните обекти правили продажба на въпросните облекла, чанти и аксесоари със предпазена комерсиална марка, без единодушието от притежателя на изключителното право. Артикулите са конфискувани със съответни протоколи, като са формирани три досъдебни производства.
По-рано шефът на основна дирекция " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски разгласи в Слънчев бряг, че разнообразни екипи, в които ще вземат участие чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Агенция " Митници " и други ведомства, ще организират паралелни инспекции в курорта до края на дейния летен сезон. Проверките ще са в няколко посоки: констатиране на данъчни нарушавания, търговия с акцизни артикули / алкохол, цигари или горива/, нарушение на нощната тишина, реализиране на търговия с маркови артикули, без единодушието на притежателя на лиценза и други
Особен акцент ще се сложи на предварителната защита на престъпните закононарушения, измежду които джебчийските обири и кражбите на персонално имущество, оставено без контрол. Това ще се реализира посредством положителните контакти с туроператорските компании и хотелските комплекси, в които обичайно отсядат задграничните туристи и които също са заинтригувани от повишение равнището на сигурност.
Главен комисар Терзийски съобщи, че сигурността в Слънчев бряг се подкрепя от командировани чиновници, които в смесени патрули с локалните служители на реда реализират инспекции в рисковите зони, необхванати от системата за видеонаблюдение в курортния комплекс. Командировани служител на реда, на от «Пътна полиция» от вътрешността на страната ще поддържат и сигурността по пътищата в Бургаски район, като от понеделник се включат нови 10 пътни служители на реда, които с изключение на за скорост и вземане предвид с пътната маркировка, да наблюдават за шофиране след приложимост на алкохол или наркотичини субстанции.
Христо Терзийски регистрира голямата работа, свършена досега, както от страна на полицията, по този начин и от страна на останалите институции – членове на междуведомствения координационен център, построен през предходната година, като посочи забележителното понижение на записаните престъпни закононарушения в Слънчев бряг, измежду които най-драстично в равнището на грабежите и осъществените обири.
Готовността на своите чиновници за включване в инспекциите в Слънчев бряг заявява и Директорът на Агенция «Митници» - Георги Костов. По думите му разполагаем ще са сред 30 и 50 опитни чиновници, които да реализират надзор на акцизните артикули, чието ползване през дейния летен туристически сезон се е нараснало неведнъж. В тази посока неплащането на данък без значение за кои от акцизните артикули / алкохол, цигари или горива/ би довело до огромни вреди за държавния бюджет.
Зам. министъра на финасите Бойко Атанасов поддържа Георги Костов, като съобщи, че на прицела на инспекциите ще са нелоялните и непроявяващи самоконтрол към съблюдаване на финансовата дисциплинираност търговци. Точно техните обекти –нарушители ще бъдат и затваряни, в случай че се установи например неиздаване на касови бележки. Стремежът е глобата да е бърза и дисциплинираща, за това срокът на затварянето ще следва в рамките дневно установеното нарушаване. Резултатът от строгите дейности на взаимни екипи на чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Агенция «Митници» ще докара до повдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите правила, уверен е зам. министъра на финасите Бойко Атанасов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР