Бургас. Оказана е помощ на семейство от румънски произход, което

...
Бургас. Оказана е помощ на семейство от румънски произход, което
Коментари Харесай

Бургас: Оказана е помощ на семейство от румънски произход, което е закъсало с лек автомобил на пътя след Слънчев бряг

Бургас. Оказана е помощ на семейство от румънски генезис, което е закъсало с лек автомобил на пътя след Слънчев бряг. Това сподели за Радио „ Фокус “-Бургас регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков. „ Докато звънят на тел. 112, пред тях стопира снегорин и ги вади от преспите “, разясни Чолаков.
По думите му човек, който живее отвън обитаемо място в Община Сунгурларе и се грижи за животни, е бил изолиран и е нямало връзка с него, само че хора от Общината са му оказали помощ и са му занесени хранителни артикули и всичко, от което е имал потребност. Към момента няма бедстващи хора.
Времето е относително умерено. Все още няма електричество в няколко обитаеми места в Общините Малко Търново и Несебър. Пътят Слънчев бряг- Обзор е отворен за придвижване с ограничаване за тежкотоварните коли до 12 тона. На Ришкия проход е въведено същото ограничаване. През Дюлинския проход не могат да се движат тежкотоварни коли до 3,5 тона. Пътищата в цялата област са опесъчени. През деня са работили 65 машини. Използвани са над 600 тона пясък и сол. Чолаков благодари на всички администрации за добре свършената работа.
Тази вечер се чака нов циклон да премине през страната и снеговалежите да стартират още веднъж. В тази връзка регионалният шеф сподели, че работата по почистването ще продължи. “ Всички служби са в подготвеност. Събира се непрекъснато информация и се реагира навреме “, добави още Чолаков.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР