Бургас. Не знам дали ще има представител в евролистата от

...
Бургас. Не знам дали ще има представител в евролистата от
Коментари Харесай

Антон Коджабашев, ПП АБВ: Не знам дали ще има представител в евролистата от Бургас, но не би било лошо, тъй като ние сме един от големите райони

Бургас. Не знам дали ще има представител в евролистата от Бургас, само че не би било неприятно, защото ние сме един от огромните региони. Това сподели пред публицисти в Бургас регионалният ръководител на Политическа партия АБВ Антон Коджабашев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Бургас . „ Политическа партия АБВ на територията на Бургас стои доста устойчиво, имаме двама общински съветници, направихме редица структури в множеството общински центрове, някъде има към този момент и по два, тъй че би било редно да имаме представител “, уточни Коджабашев. На въпроса в случай че бъде повдигнат някой от членовете на локалната конструкция на партията дали ще одобри, Коджабашев отговори, че както той, по този начин и най-вероятно останалите не биха отказали, защото е честен дълг към партията и към България. Според Коджабашев има възможност това да се случи. „ Ние постоянно сме давали един доста добър резултат по време на избори. Когато за пръв път Политическа партия АБВ се кандидатира за парламентарните избори с ръководител – президентът Георги Първанов, когато влязохме за пръв път в Парламента, тогава бургаския район бе един от най-хубавите “, съобщи регионалният ръководител на партията. „ За Евро изборите Политическа партия АБВ „ протегна другарска ръка “ към Българска социалистическа партия, с цел да създадем обединен ляв конгрес, с цел да имаме повече евро депутати, само че тази ръка остана във въздуха, Българска социалистическа партия не я поеха “, сподели още регионалният ръководител на партията. Според Коджабашев след тази реакция най-вероятно Политическа партия АБВ ще излъчи своя листа.
Антон Коджабашев означи също, че преди два дни се е върнала българскат делегация, взела присъединяване на един от международните конгреси на най-високо равнище - „ Визия за бъдещето “ в Делхи. „ Участие взеха страните от БРИКС, както и доста посетители, едни от които бяхме ние. България беше показана от Политическа партия АБВ с началник – зам.-председателя на партията, Пламена Заячка “, сподели още Коджабашев. По думите му делегацията се е състояла от 11 души. Форумът е траял 5 дни. „ БРИКС, това са страните, които са учредили този стопански конгрес, а точно – Бразилия, Индия, Русия и Китай, по-късно включила се и Южна Африка “, разясни регионалният ръководител на Политическа партия АБВ. Според него му това са страни с огромно население и мощна стопанска система. „ На тези съвещания главната цел беше възстановяване успеваемостта и качеството на живота на хората на планетата, както и разискване на положителните взаимоотношения сред избраните страни, стопански напредък, нововъведения, технологии, както и неща, които могат да подобрят качеството на човешкия живот “, посочи Коджабашев. „ На този конгрес персонално аз бях поканен от президента на европейския комитет на Индия. На спортния панел бях почетен с една извънредно влиятелна и значима за мен премия – орден и грамота за триумфи в спорта в народен и международен мащаб “, съобщи регионалният ръководител на Политическа партия АБВ.
„ На фона нашето близо 6 млн. неселение ние не можем да бъдем деен участник в международния конгрес „ Визия на бъдещето в Делхи “, сподели Антон Коджабашев. По думите му Индия е с 1 милиарда и 300 благ. поданици и заради тази причина не можем да бъдем пълноправен сътрудник. „ Но всички гледат към нас с доста положително око, всички знаят нашите минали триумфи в спорта и ръководителят на техния олимпийски комитет изяви голямо предпочитание да има двустранна среща сред българските ръководители на спорта с техните такива, само че до през днешния ден не се вижда реакция от нашите ръководители на спорта. Аз поех ангажимент да подпомагам за една бъдеща активност, която би могла да донесе много позитиви за българската страна “, сподели още Коджабашев. По думите му става въпрос са спортовете като повдигане на тежести, волейбол, битка и бокс. „ Индия имат желание дружно с Бразилия, Русия да учредим един общ конгрес за кино фестивали “, добави Коджабашев. На въпроса има ли интерес Индия за туризъм в България, той отговори, чеима голям интерес и добави, че ръководителят на БРИКС неведнъж е желала среща с българския дипломат в Делхи на тематика туризма като цяло.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР