Бургас. Нашата кауза е по-добри доходи и по-добър и сигурен

...
Бургас. Нашата кауза е по-добри доходи и по-добър и сигурен
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат Ивелина Василева: Нашата кауза е по-добри доходи и по-добър и сигурен живот на всички граждани в една силна Европа

Бургас. Нашата идея е по-добри приходи и по-добър и сигурен живот на всички жители в една мощна Европа. Това сподели пред публицисти претендентът за евродепутат Ивелина Василева по време на откриването на предизборна приемна на ГЕРБ в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ Това, за което се борим, е бургаско наличие в Европейския парламент, тъй като считаме, че Бургаският район би трябвало да бъде представляван във всички институции, в това число и на европейско равнище. Ние имаме вяра, че знаещи, можещи и хора с опит могат да пазят националните ползи, могат да се борят за това България и Бургаският район да бъдат фокус на внимание и на европейските институции “, добави Василева. По думите ѝ тяхната идея е за това да се живее в една чиста и здравословна среда и в една страна, в която хората получават приходи, равни на средноевропейските, където всички имат благоприятни условия за развиване и качествено обучение, където има капацитет за развиване на стопанската система и където да се живее в една Европа, в която няма двойни стандарти. „ Моята персонална идея е Черно море, развиването на морския район и в Бургас да бъде центърът, където да се сътвори европейска и съвременна лаборатория за проучване на качеството на водата, наличието на пластмаси и микропластмаси във водата и морските организми, тъй като това е извънредно значимо и за здравето на хората “, уточни още Ивелина Василева.
Тя съобщи, че през днешния ден с министъра на туризма Николина Ангелкова са разискали една концепция, която Василева означи, че би желала да бъде тяхната бургаска идея. „ Идеята е за това да се учреди европейски документ „ Зона свободна от пластмаси “, като това е за да ограничаваме замърсяванията, да ограничаваме разпространяването на пластмасовите боклуци, които се оказва, че са причинителите на замърсяванията на над 80% от общия размер боклуци във водните обекти “, разясни Василева. По думите ѝ Бургас би трябвало да бъде регионът, в който да работи цялостната Европейска тактика за развиване на черноморския район, като добави, че Бургас е водещ район за основаването и на районни планове. „ Налице е концепцията, която към този момент намира своето изражение и в техническо планиране за четирилентови пътища сред общинските центрове в региона, което е значимо за развиването на целия район “, уточни още претендентът за евродепутат Ивелина Василева.
Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР