Бургас. Над 2 000 са сградите, които предстоят да се

...
Бургас. Над 2 000 са сградите, които предстоят да се
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Николова: Над 2 000 сградите предстоят да бъдат обновени по програмата за енергийна ефективност до края на 2018 година

Бургас. Над 2 000 са постройките, които предстоят да се обновят по Национална стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания до края на 2018 година. Това сподели пред публицисти в Бургас зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . До момента са актуализирани към 600 здания в страната. „ Останалите или са в ход и развой на реализация, или занапред стартира тяхната реализация “, уточни Николова. По думите й сега се извършват всички здания, които са със подписани контракти с Българска банка за развиване. За 2018 година ще продължат да се доизпълняват всички здания, които досега са в развой на реализация или такива, които имат подписани контракти, само че нямат стартирано строителни действия. Предстои спор в Народното събрание за бъдещето на програмата след 2018 година.
Зам.-министърът Деница Николова даде за образец бургаските комплекси „ Меден рудник “ и „ Възраждане “ за това, че посредством санирането е настъпила цялостна смяна на градските зони. „ Мисля, че всички вложения няма по какъв начин да не се виждат от хората. Не единствено че функционалностите на Бургас ще се затвърждават и утвърждават като един от най-големите на страната, само че той ще се утвърди и като икономическо привлекателен център на вложения. Градът ще има все по-голяма основна роля в бъдещето на развиването на страната “, сподели още Николова.
Мария РУСЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР