Бургас. Над 140 училища са включени в Оперативна програма (ОП)

...
Бургас. Над 140 училища са включени в Оперативна програма (ОП)
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев: Над 140 училища са включени в ОП „Региони в растеж“, което е израз на приоритизирането на професионалното образование и важността му за развитието на страната

Бургас. Над 140 учебни заведения са включени в Оперативна стратегия (ОП) „ Региони в напредък “, което е израз на приоритизирането на професионалното обучение и значимостта му за развиването на страната и районите. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на откриването на реконструирани по планове по Оперативна програма „ Региони в напредък образователен двор и спортни площадки на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Кольо Фичето “ в Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . „ В този програмен интервал заложихме повече средства за професионалното обучение в професионалните гимназии. Радвам се, че тук инвестицията се е получила по най-хубавия метод. Поздравления за Общината и изпълнителите “, съобщи министър Вълчев.
Той добави, че министерството се пробва да организира взаимно с общините и други политики, ориентирани към приотизиране на професионалното обучение. „ Община Бургас преди няколко дни получи самопризнание в областта на образованието. Свързана е точно с тези положителни нейни политики “, означи министър Вълчев.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР