Бургас. На плаж Иракли“ не се строи нищо по-различно от

...
Бургас. На плаж Иракли“ не се строи нищо по-различно от
Коментари Харесай

Инж. Тонка Атанасова, РИОСВ-Бургас: На плаж „Иракли“ не се строи нищо по-различно от строителството, което започна миналата година

Бургас. На плаж „ Иракли “ не се строи нищо по-различно от строителството, което стартира предходната година от възложителя „ Емона 2000 “ и е с извършена процедура по оценка влияние върху околната среда от 2011 година Това сподели за Радио „ Фокус “-Бургас инж. Тонка Атанасова, шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас, във връзка медийните изявления за нелегално строителство на плаж „ Иракли “. По думите й през 2013г. шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас постанова предварителна административна мярка за прекъсване на строителството, защото има отклоняване в строителните параметри. Те са понижени от утвърдените през 2011г. Собственикът на парцела апелира тази административна наказателна мярка и Върховният административен съд се изнася в интерес на вложителя. След произнасянето от страна на съда, РИОСВ-Бургас няма правно или законово съображение за прекъсване на строителството на този обект.
„ Категорично завяваме, че към днешна дата никакво друго строителство не се прави на плаж „ Иракли “. Още повече за в този момент нямаме декларирани капиталови планове, които да стартират създаване на плажа. Това което е входирано в РИОСВ-Бургас и търпи процедури по екологичното законодателство е само за плаж „ Вая “.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР