Бургас. На над 60% са изпълнени дейностите по брегоукрепване и

...
Бургас. На над 60% са изпълнени дейностите по брегоукрепване и
Коментари Харесай

Зам.-министър Валентин Йовев: Над 60% са изпълнени строително-монтажните дейности по брегоукрепване и укрепване на свлачището в бургаския квартал „Сарафово“

Бургас. На над 60% са изпълнени дейностите по брегоукрепване и подсилване на свлачището в бургаския квартал „ Сарафово “. Това откри на място заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев, който направи изключителна инспекция на обекта, оповестиха от пресцентъра на Министерството . Работи се интензивно, като строително-монтажните действия по брегоукрепването и укрепването на свлачището вървят по график, установи инж. Йовев. Проектът планува създаване на надлъжно брегоукрепително противоабразионно оборудване (дамба) с дължина 1430 м и създаване на укрепителни и отводнителни уреди за подсилване на свлачище „ Сарафово “ с повърхност от 745 дка.
На работната площадка заместник-регионалният министър беседва с представители на авторския контрол, които увериха, че правят ефикасен надзор. Инж. Николай Милев – изпълнителен шеф на фирмата-строител „ Транстрой Бургас “ срещна заместник-регионалния министър със свършеното досега. Вече е изпълнена една от най-сложните елементи на плана - създаване на система от изливни водачи с общ ростверк. В развой на осъществяване е и частта от плана, включваща отвесната планировка.
През септември м.г. бяха отпуснати 8 млн. лева в допълнение от държавното управление по бюджета на Министерство на регионалното развитие за подсилване на свлачището в „ Сарафово “, както и за брегоукрепване на северния бряг на гр. Царево за запазване на живота и здравето на хората. С преобразяването на крайбрежната алея и брегоукрепването на свлачището, образът на региона ще се промени.
За подсилване на свлачището в Царево сега Министерство на регионалното развитие е оповестило социална поръчка за избор на реализатор за правене на оценка за сходство на плана с главните условия към градежите и строителен контрол на обекта. Има подписан контракт с „ Трансстрой - Бургас ” АД за осъществяване на инженеринг. В обсега на обекта е включен брегови сектор с дължина към 500 м. Предвидено е да се довърши брегоукрепителна дамба с дължина 491 м, създаване на буна 35 м и подсилване на свлачище. Към момента се извършват административни действия, свързани с актуализиране на плана и съгласувателна процедура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР