Бургас. На Бабинден (по стар стил) в центъра на Бургас

...
Бургас. На Бабинден (по стар стил) в центъра на Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Инициативата Да напълним Голямото сърце на Бургас“ започва на 21 януари

Бургас. На Бабинден (по остарял стил) в центъра на Бургас ще бъде открит пункт за събиране на пластмасови капачки във формата на огромно железно сърце. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Инициативата е под надпис „ Да напълним Голямото сърце на Бургас “.
Откриването е на 21 януари 2018 година /неделя/ в 13:00 ч. на пл. „ Тройката “ против книжарница „ Хеликон “.
Инициативата по концепция на клуб „ България за младите “ към ГЕРБ е да се направи акция за събиране на пластмасови капачки, които да бъдат пускани в сърцето. Когато то бъде напълнено, събраните капачки ще бъдат излъчени в УМБАЛ Бургас, където от няколко години се организира такава акция. Със средствата от рецеклирането им ще бъде закупен реанимобил с съоръжение за бебета.
Пластмасовите капачки са нещо, което всеки изхвърля всекидневно. Те са направени от твърда пластмаса - една от най-трудно разградимите в естествена среда. Отделяйки и рециклирайки ги, се понижава замърсяването на природата като в това време се способства за благородна идея.
В Голямото сърце ще се събират всевъзможни пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, даже пластмасовата среда на шоколадовите яйца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР