Бургас. На 9 август военните моряци от Флотилия бойни и

...
Бургас. На 9 август военните моряци от Флотилия бойни и
Коментари Харесай

Тържествени мероприятия по случай Празника на Военноморските сили се проведоха в Бургас

Бургас. На 9 август военните моряци от Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, тържествено означиха 138 години от основаването на Военноморските сили на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили. Празникът стартира на строевия плац с награждаване на военнослужещи от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби комодор Мален Чубенков.
След това в държавна такса „ Адриана Будевска ” се организира тържествено събрание-концерт и награждаване на военнослужещи с присъединяване на Представителния духов оркестър на Военноморски сили. Командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев награди военнослужещи и цивилни чиновници и връчи адмиралтейски грамоти в символ на признателност за взаимната активност и разпространение на морската концепция на представителите на локалната власт. Контраадмирал Митко Петев награди офицера от запаса капитан-лейтенант Стоян Шахларски със знаме на Военноморските сили в символ на признателност за службата в името на България. Представителите на локалната власт изрекоха откровените си благодарности за взаимната активност с Военноморските сили на Република България и връчиха грамоти и предметни награди на военнослужещи от Пункт за базиране Бургас.
Празникът продължи пред паметника на моряка в Морската градина на град Бургас с обред по полагане на венци и цветя в памет на починалите военни моряци и празнично шествие от Паметника на моряка до площад „ Атанас Сиреков ” пред постройката на Община Бургас.
Празничната стратегия приключи със спектакъла „ Вълни ” на Представителния духов оркестър на Военноморски сили пред постройката на община Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР