Бургас. На 5 юли от 18.00 часа Фестивалът на пясъчните

...
Бургас. На 5 юли от 18.00 часа Фестивалът на пясъчните
Коментари Харесай

Бургас: Фестивалът на пясъчните скулптури официално ще бъде открит за посетители със своята нова експозиция на тема „Любими детски герои“ на 5 юли

Бургас. На 5 юли от 18.00 часа Фестивалът на пясъчните статуи публично ще отвори порти за гости със своята нова експозиция на тематика „ Любими детски герои “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Само в довечера всеки може да влезе гратис - една традиция, която Община Бургас съблюдава още от неговото първо издание. За настроението на публиката ще се погрижат девойките от Танцова школа „ Естрела “ с началник Олга Димитрова.
Тази година скулптурите от пясък са изваяни единствено от български създатели - общо 19 души, измежду които петима от Бургас - Атанас Стоянов, Добрин Вътев, Огнян Петков, Игор Христов и Владимир Дунгьов.
При първите издания участниците бяха от чужбина. Постепенно български създатели започнаха да се учат от опитните майстори и през днешния ден към този момент има родна школа в това изкуство, основана в Бургас.
Фестивалът на пясъчните статуи ще работи без почивен ден до октомври от 08.00 до 22.00 часа. Цените за посещаване са следните:
- Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно състояние - гратис.
- Деца 7-18 год. - 1,50 лева
- Пенсионери - 1,50 лева
- Група над 10 индивида - 2,50 лева
- Редовен билет - 3,50 лева
- 2 възрастни + дете над 7 год. - 7 лева
- 2 възрастни + 2 деца над 7 год. - 8,50 лева
- 2 възрастни + 3 деца над 7 год. - 10 лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР