Бургас. Комплексният онкологичен диспансер в Бургас е на път да

...
Бургас. Комплексният онкологичен диспансер в Бургас е на път да
Коментари Харесай

Бургас: Онкодиспансерът затваря цикъла за диагностика и лечение чрез закупуване на нов ПЕТ скенер

Бургас. Комплексният онкологичен диспансер в Бургас е на път да затвори цикъла на диагностика и лекуване на раковите болести, като закупи нов ПЕТ скенер. Това оповестяват от Община Бургас.
За тази цел, с утвърждението на локалния парламент, лечебното заведение ще изтегли дълготраен нисколихвен заем. Средствата ще се употребяват както за закупуване на модерния уред, по този начин и за строително – ремонтни действия.
ПЕТ скенерът, или протонно-емисионен томограф, е незаменимо средство за слагане на ранна диагностика на раковите болести, разкриване на ранни метастази още в зародиш и управление на солидните тумори след тяхното лекуване.
С част от средствата ще бъде издигнато и оборудвано поделение по брахитерапия. Това е извънредно скъп способ, при който се отстраняват единствено тези лимфни възли, в които има туморни кафези. По този метод на пациентите се икономисват тежките затруднения след отстраняването на лимфни възли.
С обезпечаването на средствата за закупуването на нова инсталация и изграждане на постройка за химиотерапия доста ще се усъвършенства ранната диагностика и успеваемостта на лекуването. Така на бургаските пациенти няма да им се постанова да пътуват до други градове за разнообразни процедури.
От друга страна, Онкодиспансерът ще има опцията да подписа контракт с НЗОК за осъществяването на процедури по високоспециализирани пътеки. Очакванията са по този метод лечебното заведение да усъвършенства финансовото си положение посредством генерирането на по-големи доходи от осъществяваните действия.
В предходните няколко години, с напъните на Община Бургас, Комплексният онкологичен център се снабди с два линейни ускорителя със синхронизирана маса за лъчетерапия, нов скенер за „ радиационна хирургия “ и друга диагностична и лабораторна инсталация, което го сложи на водещо място в страната. Община Бургас построи и нова онкополиклиника в непосредствена непосредственост до Онкодиспансера.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР