Бургас. Кметът на Поморие Иван Алексиев инициира среща с директорите

...
Бургас. Кметът на Поморие Иван Алексиев инициира среща с директорите
Коментари Харесай

Бургас: Кметът на Поморие Иван Алексиев проведе среща с директорите на учебните заведения в общината

Бургас. Кметът на Поморие Иван Алексиев инициира среща с шефовете на всички 21 образователни заведения на територията на общината, оповестиха от пресцентъра на Общината . Повод за срещата е идната образователна 2018/ 2019 година. Като съществени тематики в полемиката се откроиха: готовността за пускане на просветителния процес; сигурността и сигурността на учениците; финансовите средства за обезпечаване превоз на учениците в средищните учебни заведения и опциите за кандидатстване по разнообразни планове, финансирани от Министерството на образованието и науката.
В тази връзка ръководителят на отдел „ Европроекти ” Георги Петков показа няколко примерни стратегии на МОН, които биха могли да обезпечат превоза на средищните учебни заведения или най-малко да понижат разноските за него. С цел реализиране на по-висока осведоменост ръководителят на отдел „ Европроекти ” се ангажира да направи и онлайн група, посредством която да уведомява шефовете за новите стратегии и планове.
„ Готов съм и желая да организираме сходни срещи по-често през годината, тъй като единствено по този начин може да имаме правилен и прям разговор и да работим в една посока – възстановяване въз основата и обезпечаване по-доброто обучение и образование на нашите деца ”, сподели кметът Иван Алексиев в края на срещата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР