Бургас. Идеята за проекта Работилница за книги“ е породена от

...
Бургас. Идеята за проекта Работилница за книги“ е породена от
Коментари Харесай

Бургас: Народно читалище „Фар 1946“ представя проекта „Работилница за книги“

Бургас. Идеята за плана „ Работилница за книги “ е подбудена от желанието на бургаските деца да влязат в света на книгите. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Те желаят да схванат по какъв начин се основава една детска брошура – от историята, през написването, илюстрирането, предпечата със странирането, редактирането и коригирането, до печата.
И по този начин се стига до среща на децата с опитни създатели – театралната режисьорка и драматург Емилия Цанкова, създател на толкоз занимателните и поучителни „ Осем заешки истории “, издателката Румяна Емануилиду и нейната Издателска къща „ Знаци “, дизайнерката Катерина Петкова, която дава визията на книгите и ги приготвя за щемпел, художник-илюстраторката Невена Ангелова, създател на корицата, печатарите в печатница „ Информа принт “ и художествения началник на ДТФ „ Усмивка “ Румяна Кралева.
„ Осем заешки истории “ потегля по света с присъединяване на децата от Школите по изкуства към НЧ „ Фар 1946 “: Детско Арт ателие 7 с началник Юлия Ангелова, Детска театрална групировка „ Усмивка “ с началник Румяна Кралева, класове по пиано с ръководители Лора Стойчева и Емилия Дикова, Вокална група „ Слънчеви капки “ с началник Мария Митева, Детски цигулков отбор „ Звездички “ с началник Едуард Василев. Проектът ще бъде показан на 19 юни от 11.00 часа в Градската художествена изложба „ Петко Задгорски “.
Инициаторите на този план, съфинансиран от Община Бургас, са сигурни, че „ Осем заешки истории “ ще станат обичани и на доста други деца. Твърде е допустимо някои от тях да поемат по този път и професионално: като създатели, издатели, дизайнери, редактори, печатари и илюстратори – в Бургас към този момент има филиал на Художествената академия със компетентност „ Илюстрация на книгата “.
Очакванията са „ Осем заешки истории “, като подготвен артикул, да има своята публична премиера, с присъединяване и на авторката Емилия Цанкова, някогашна куклено-театрална актриса, по време на фестивала „ Дни на куклите “ през август в Морската градина на Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР