Бургас. Градът ни го е имало много преди нас и

...
Бургас. Градът ни го е имало много преди нас и
Коментари Харесай

Димитър Николов, кмет на Бургас: Градът го е имало много преди нас и ще продължи да го има много след нас

Бургас. Градът ни го е имало доста преди нас и ще продължи да го има доста след нас. Това сподели кметът Димитър Николов по време на празничната сесия във връзка Никулден на Общински съвет - Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Бургас .

„ Този град са го създавали и развивали персони, които са образец за нас и през днешния ден. Те са влагали труда си, любовта си и духовността си “, добави Николов. Той сподели още, че през днешния ден актуалните хора имат шанса, само че и в същото време отговорността да развиваме града си, да работим за вероятностите му, да сме в темпото на света и по едно и също време с това да пазим жива паметта на огромните имена на Бургас, да съхраняваме традициите, само че и да сме мотор на бъдещето.

" На днешния празник желая да благодаря на всички бургазлии за тяхната поддръжка и още веднъж да заявя, че ще продължа да слагам високи цели за Бургас. Ще натрапвам оптимално движение, с цел да сме в крачка във времето и в измененията в света ", добави кметът на Бургас. По думите му вложенията в обучение, в опазване на здравето, в нови технологии и основаване на нови благоприятни условия за бизнеса ще бъдат водещи и през идната година.

„ Когато желая триумфа за Бургас, той включва и персоналните победи на всеки един жител. И през тази година жителите на Бургас ни дадоха мотиви за доста наслада и горделивост. Бургаските възпитаници завоюваха десетки първи места на национални и интернационалните надпревари и олимпиади. Бургаските спортисти се върнаха с влиятелни медали и купи от не едно съревнование. Бургаските създатели обогатиха културния декор на града ни. И какво всяка година тук е мястото още веднъж да благодаря на всеки един, който е съдействал с активността си и труда си за развиването на нашия град ", съобщи Димитър Николов.

Той благодари на хората избрали Бургас за втори собствен дом и показа, че е уверен, че ще заобичат Бургас, по този начин както обичат своя роден град. „ Ерих Фром е споделил, че, човечеството не може да съществува нито ден без обич. Нека с дейностите си и с отношението си потвърждаваме всеки ден, че обичаме нашия прелестен град Бургас. Щастлив съм, че през днешния ден хиляди хора ще излязат на улицата, на пл. „ Тройката ", на празничния концерт при запалването на коледните и новогодишни светлини и елхата на Бургас. Нека Св. Николай Чудотворец бди над нас, пази нашите фамилии и ни закриля. Честит двоен празник и на всички именици. Днес в Бургас чества 5853 именици, да са ни живи и здрави! Честит празник и на риболовците, моряците, пътешествениците, банкерите! Честит празник на всички, които милеят и обичат град Бургас! “, съобщи Николов.
Той пожела на всички да бъдат благословени във всяко едно начинание и Господ да пази град Бургас.

Мария КУРТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР