Бургас. Филмът Клер Дарлинг“ на режисьора Жули Бертучели е включен

...
Бургас. Филмът Клер Дарлинг“ на режисьора Жули Бертучели е включен
Коментари Харесай

Филмът „Клер Дарлинг“ на режисьора Жули Бертучели е включен в афиша на кино-литературния фестивал CineLibri в Бургас

Бургас. Филмът „ Клер Дарлинг “ на режисьора Жули Бертучели е включен в афиша на кино-литературния фестивал CineLibri в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Прожекцията е от 18.30 часа в Експоцентър „ Флора “. В функциите са: Катрин Деньов, Киара Мастрояни, Алис Талиони, Лор Калами, Самир Гюесми, Оливие Рабурден, Йохан Лейсен.
Катрин Деньов и щерка ѝ Киара Мастрояни играят майка и щерка в тази фамилна драма, която е прочувствена и ексцентрична като основната си героиня. Вече наближаваща края на своя живот, Клер непринудено взема решение да разпродаде движимостите си. Всеки предмет изкарва на повърхността мемоари от многоцветния ѝ живот. Обезпокоена от държанието на майка си, дъщерята на Клер се връща вкъщи, само че това завръщане води след себе си бремето на предишното.
Бургаската аудитория ще може да се наслаждения на още ред заглавия във фестивалната стратегия на Синелибри - Бургас, измежду които:
„ Тази, която не съм “, в който свети геният на Жулиет Бинош. Френско-белгийската продукция на режисьорката Сафи Небу е издържана в жанр „ драмеди " и третира настоящата тематика за сантименталните запознанства в интернет. Филмът е акомодация по разказ на Камий Лоранс.
„ Да се изгубиш преднамерено " и Крис Захариев, който ще гостува в Бургас във връзка прожекцията на едноименния документален филм. На границата сред безгрижието и виновния живот трима другари вземат решение да прекарат последното си лято като тийнейджъри, пътувайки без проект из най-затънтените кътчета на България. Приключение, в което, губейки себе си по пътя, отново се намираш вкъщи...
Феновете на първокласния трилър безусловно би трябвало да гледат „ Смъртта на един създател " на режисьора Даниел Алфредсон. Бен Кингсли извършва основна роля в този замайващ роман за виновност и възмездие, въодушевен от сборника с новели Intrigo на Хокан Несер, един от знаковите създатели на Швеция.
Не е за подценяване и ексцентричната скандинавска комедия " Брит-Мари беше тук " по романа на Фредрик Бакман, който към този момент ни плени с „ Човек на име Уве ".
Още един шведски филм попада в програмата и това е сензационната документална продукция " Мъжът, който си играеше с огъня ", отдадена на създателя на паметната поредност „ Милениум " Стиг Ларшон.
„ Не се надявам на нищо, не се опасявам от нищо, аз съм свободен. " Това е Никос Казандзакис! Зрителите ще го разпознаят в едноименния филм на режисьора Янис Смарагдис, основан по претекстове от автобиографичния разказ „ Рапорт пред Ел Греко ".
С „ Аз, Леонардо " означаваме 500 години от гибелта на ренесансовия талант Леонардо да Винчи.
„ Загадката Анри Пик " по романа на Давид Фоенкинос споделя увлекателната история на един библиотекар в Бретан, който взема решение да събере всички книги, отхвърлени от издателите. И това е единствено началото на един криволичещ роман, преплитащ съспенс, пристрастеност, непроницаеми секрети и екзистенциални размишления.
За феновете на модерно българско кино с универсални послания е фината екзистенциална драма „ Снимка с Юки " на режисьора Лъчезар Аврамов и нежната киноимпресия „ Безкрайната градина " на режисьора Галин Стоев. Два кино лентата, които връщат вярата в капацитета на родните кинотворци!
Копродукцията на Италия, Белгия и Франция „ 5 е съвършеното число " ще закрие CineLibri Бургас на 20 октомври. Изключително моден, подигравателен и занимателен престъпен трилър, акомодация по паметния комикс на Игор Тувери, той събира на екран две от най-ярките звезди на актуалното италианско кино - Тони Сервило и Валерия Голино.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР