Бургас. Експозицията Обич за България“ включва 60 рисунки на българчета

...
Бургас. Експозицията Обич за България“ включва 60 рисунки на българчета
Коментари Харесай

Бургас: Изложбата „Обич за България“ на българчета, живеещи в чужбина, ще бъде представена в галерия „Георги Баев“ на 9 юли

Бургас. Експозицията „ Обич за България “ включва 60 рисунки на българчета от неделни учебни заведения в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Англия, Австрия, Гърция и Молдова. Изложбата ще бъде открита от 14.00 часа на 9 юли в изложба „ Георги Баев “ в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Министерството на образованието и науката, взаимно с Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина инициира галерия от рисунки на възпитаници от българските неделни учебни заведения в чужбина под надпис „ Обич за България “. Провеждането на самодейността е израз на дълготрайните взаимни старания за основаване, поддръжка и разпространение активността на българските неделни учебни заведения и за запазване на националното съзнание на младите българи зад граница.
През миналата образователна година самодейността „ Розите на България “ над 50 000 деца и техните родители по света демонстрираха едновременно, посредством българското хоро своята любов към България, в този момент – концепцията
е това да стане чрез изкуството, багрите и страстите в тях.
Министерството на образованието и науката обезпечава действието на близо 400 български учебни заведения по света в 36 страни на 6-те континента. Те са се трансформирали в същински огнища на българското, вярата и обичта към родината.
Изложбата „ Обич за България “ се провежда със съдействието на Община Бургас. Експозицията ще радва бургазлии и посетители до 19 юли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР