Бургас. Ежегодно Община Бургас организира различни спортни мероприятия, с които

...
Бургас. Ежегодно Община Бургас организира различни спортни мероприятия, с които
Коментари Харесай

Бургас: Общината организира богата програма за отбелязването на Деня на българския спорт на 17 май

Бургас. Ежегодно Община Бургас провежда разнообразни спортни мероприятия, с които да означи 17 май - Ден на българския спорт. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Тази година програмата съответствува с откриването на редица спортни начинания. На пл. " Тройката " ще се организира огромен празник на здравето и спорта - SPORT FEST! Идеята на SPORT FEST е да показа разнообразни благоприятни условия за спорт и да насочи посетителите към най-правилния за тях. Подготвена е стратегия, включваща демонстрации и игри по шахмат, фехтовални дуели, сърф и яхт тренажор, голф тренажор, уроци по акробатика, йога, демонстрации на бойни спортове, тенис, баскетбол, канадска битка, стрийт фитнес и доста други, в които всеки може да се включи и да печели награди. Част от програмата е шампионат от националния шампионат по стрийт фитнес с поддръжката на легендата Йордан Йовчев. В SPORT FEST ще се показват доста изложители със здравословни и био артикули, хранителни добавки и питиета, спортни артикули, ефикасни техники и услуги, замерване на здравни индикатори. На www.sportfest.bg и FB страницата Festivali.bg може да следите програмата по дни и да научите повече за събитието. SPORT FEST има и благотворителен темперамент, като взаимно с Holiday Heroes ще се проведат доста забавни демонстрации, в които всеки е поканен да се включи през дните от 17 до 20 май.
До 24 май в акваторията на Бургаския залив ще се организира най-значимото спортно събитие, заложено в календара на Община Бургас за 2018 година - Европейско състезание по ветроходство на олимпийския клас 470, със съорганизатор Яхт клуб " Порт Бургас ". В конкуренцията ще вземат присъединяване повече от 200 състезатели от към 30 страни. Всички олимпийци, които се готвят за идващите Летни игри в Токио, ще бъдат в Бургас. Една от най-изявените състезателки е Хана Майлс, олимпийска шампионка от Рио и сребърна от Лондон. Тук ще бъдат бронзовите медалисти от Рио. Официалното разкриване на шампионата на 17 май от 19.00 часа на открита сцена " Охлюва ".
На 19 май и 20 май BowHunting Bulgaria, взаимно с Община Бургас, " Българска федерация по пукотевица с лък ", Семеен кодекс " Габарит " и състезателен клуб " Белите Акули " от гр. Бургас, ще проведат " Втори Турнир по Стрелба с Лък за Купата на кмета на град Бургас ". Състезанието ще се организира на футболния стадион в квартал " Ветрен " с начало 9.00 часа. Над петдесет стрелци и 15 клуба от градовете София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Разград и Варна ще мерят сили в стиловете " Компаунд ", " Рекърв " и " Традиционен Лъс с подложка и без подложка ". Представители на града хазаин са Данаил Грозев, Антон Чиликов, Страхил Стоянов, Никола Гърненков и Стефан Славов. Зрителите ще имат възможноста да се насладят на майсторска пукотевица от отдалеченост 50 метра и 70 метра, с лъкове, направени по остарели обичаи, до лъкове, направени с най-модерните материали и технологии. Класиралите се участници ще бъдат публично наградени на 20 май от 14.00 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР