Бургас. Един от тримата сръбски специалисти, участвали в написването на

...
Бургас. Един от тримата сръбски специалисти, участвали в написването на
Коментари Харесай

Бургас: Ватерполният „Черноморец” привлече треньор от Сърбия

Бургас. Един от тримата сръбски експерти, взели участие в написването на програмата за подготовка на сръбския народен тим по водна топка – мъже за последния олимпийски цикъл, е приел предлагането да стане част от треньорския екип на „ Черноморец “ - Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Ръководството на бургаския клуб е договорило от 1 юни 2019 година експертът да дойде в града.
Треньорът, чието име към този момент не се обявява, ще поеме подготовката на част от детските гарнитури в школата. Споразумението е реализирано по време на втората среща сред сърбина и ръководителя на „ Черноморец “ Петър Йонов, която се е състояла преди дни.
Част от спортно-техническия щаб на „ Черноморец “ към този момент е Славчо Каменов. Той е прочут треньор в плуването, под чието управление са се подготвяли доста български плувци. Славчо Каменов е нееднократен държавен първенец за ветерани. С привличането му задачата на управлението на „ Черноморец “ е с изключение на механически и тактически, състезателите да бъдат на нужното плувно равнище. Затова главното обвързване на Славчо Каменов в клуба ще бъде плувната подготовка на ватерполистите, за които новият сезон във водната топка към този момент стартира.
В първи кръг от новия шампионат за дами тимът на „ Черноморец “ се показа на равнище. На басейн „ Диана “ в столицата девойките записаха победа и две загуби. Според треньора Петър Йонов тимът наподобява добре, само че състезателките не престават да играят на приливи и отливи. Отборът мъчно е победил последния „ КПС Варна “ с 8:6 и в това време е можел да изненада първенеца „ Ботев 2000 “, само че е пропуснал опцията. Така нашите отстъпват от врачанки с 8:12 и от „ Локомотив НН “ с 6:12.
По същото време още веднъж на басейн „ Диана “ се състояха и мачовете от квалификационна група „ А “ в юношеското състезание за 17 година Освен „ Черноморец “, тук за призовите места в групата спориха още „ КПС Варна “, „ Черно море “, „ Локомотив НН “ и „ Ботев 2000 “. В първия мач бургазлии са победили „ Ботев 2000 “ с 13:9, траяли са с безапелационен триумф 9:1 против „ Локомотив НН “ и са отстъпили пред варненските „ КПС Варна “ и „ Черно море “ надлежно с 4:9 и 4:6. С двете победи бургаските ватерполисти си извоюваха място във финалната шестица.
Във Варна се играха срещите от група „ Б “, където играят „ Тича “, „ Аква спорт “, „ Комодор “, „ Левски “, „ Славия “ и „ Арда 2000 “. Класиралите се на първите три места тима от двете квалификационни групи оформят крайна шестица. Заелите първите четири позиции ще играят суперфинал за систематизиране на оценките в държавното състезание сезон 2019.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР