Бургас е в очакване да бъде открит най-посещаваният фестивал през

...
Бургас е в очакване да бъде открит най-посещаваният фестивал през
Коментари Харесай

Откриват бургаския Джурасик парк

Бургас е в очакване да бъде открит най-посещаваният фестивал през лятото - този на пясъчните фигури .

Фестивалът включва 12 триизмерни изображения на праисторически животни. Най-много са динозаврите , измежду които и могъщия Тиранозавър Рекс.

Всеки обича предходните властелини на нашата планета, мистериозно изчезнали преди 65 милиона години на фестивала, по тази причина Община Бургас е избрала и тази тематика.

„ Бургасик парк, това е игра на думи с Джурасик парк . Посетителите ще видят съвсем всички представители от епохата на динозаврите, има всевъзможни тирекс, раптори ”, сподели пред БГНЕС скулпторът Добрин Вътев.

Освен динозаври на фестивала може да се види и мамут, гигантска костенурка, тигри и крокодили . Пясъчните фигури са към този момент съвсем подготвени, а под жаркото слънце работят 14 скулптори от България.

„ За 12 дни направих 5-6 крокодила към цялата комбинация , само че забавното е, че направих най-големият крокодил, съвсем 10 метра, тъй че най-големият крокодил се намира в Бургас сега от пясък, децата да не се плашат, не е ужасно! ”, споделя Огнян Петков.

Експозицията е ситуирана в парк „ Езеро “ , покрай плажа, на повърхност от 5 декара. За изработката на скулптурите са употребявани 5600 тона пясък със специфични примеси, с цел да е резистентен на дъжд.

Посещението на фестивала на пясъчните статуи е с билети, само че за децата до 7 години могат да се срещнат с пясъчните динозаври изцяло гратис.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР