Бургас е сред добрите примери във внедряването на дигитални решения

...
Бургас е сред добрите примери във внедряването на дигитални решения
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов на среща с новия просветен министър, получи подкрепа за ключови проекти

Бургас е измежду положителните образци във внедряването на цифрови решения и нововъведения в преподаването ”, сподели проф. Галин Цоков

Кметът на Бургас Димитър Николов и отрасловият зам.-кмет по образованието Йорданка Ананиева са взели участие в работна среща с новия министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, излиза наяве от известие на МОН. Николов е показал плановете за три нови учебни здания в Бургас.

Местната власт извършва плановете, а финансирането е по Националния проект за възобновяване и резистентност. МОН ще спомага за разискване на всички разновидности и намиране на най-подходящите терени за тях, стана ясно по време на диалога.

“Бургас е измежду положителните образци във внедряването на цифрови решения и нововъведения в преподаването ”, акцентира проф. Цоков. Той добави, че ще бъде позитивно, в случай че се намерения при построяването на новите учебни заведения да има материална база, която да се употребява през летните месеци.

“Много възпитаници идват на проведени пътувания в Бургас и района през летните месеци и е значимо да обсъдим опциите за потребление на общинската учебна инфраструктура за спорт и образование за тях ”, сподели още министърът.

Димитър Николов показа част от плановете в образованието, по които работи общината. В самодейността “Първокласно начало ” се обновяват всички класни стаи за децата сред 1 и 4 клас, като се основават и благоприятни условия за напълно цифровизирано образование. Сериозен опит е насъбран и в новаторските компютърни учебни заведения, който към този момент се споделя с други регионални градове.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР