Бургас е първата област, която ще влезе в червената зона

...
Бургас е първата област, която ще влезе в червената зона
Коментари Харесай

Ето коя ще е първата област в България, която ще влезе в червената COVID зона

 Бургас е първата област, която ще влезе в алената зона на разпространяване на COVID-19. Ще има ли стягане на ограниченията и какво планува Националният проект за справяне с пандемията?

В инфекциозното поделение на най-голямата болница в Бургас към момента има свободни места за пациенти с ковид, само че от понеделник на доста места ще бъдат разкрити двойно повече кревати. Допълнителни ограничения няма да бъдат въвеждани, тъй като стотиците хиляди летовници изкривяват статистиката - туристите подвигат числата на инфектираните, само че не подвигат базата за пресмятане и по този начин инфектираните тук са 255 на 100 хиляди души, оповестява БТВ.

Линейките с Коронавирус пациенти се виждат все по-често в Бургаско. Всички спомагателни отделения още веднъж заработиха.

" Миналата година открихме отделението на 30 октомври, в този момент го откриваме на 16 август, не мога да си показва, че това нещо ще продължи до март или април както предходната година “, разяснява доктор Николай Киселков, шеф на бранш за заболели от ковид.

В болничното заведение в бургаския квартал " Меден рудник “ са заети 11 лечебни кревати и едно в реанимационния. От 173 разкрити кревати за Коронавирус заболели има 40 свободни.

" След понеделник ще мислим дали ще затягаме ограниченията, само че към днешна дата, към този миг това не се постанова “, разяснява регионалният шеф на Бургаска област Мария Нейкова.Според регионалния шеф е нужна смяна в методиката на пресмятане на заболеваемостта.

" В процентно съответствие върху броя на жителите на Бургаска област съвсем половин милион е един %, а може би би трябвало в тази методика да се има поради, че в този миг посетителите на територията на Бургаска област са съвсем 2 милиона “, разяснява Нейкова.

Това са туристите по морските курорти, по тази причина и огромна част от записаните заболели са чужденци. В Поморие е имало трима пациенти от Норвегия и един от Латвия. Междувременно лечебните заведения страдат от дефицит на медицински персонал
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР