Бургас е домакин на международна конференция за противодействие. на трансграничната

...
Бургас е домакин на международна конференция за противодействие. на трансграничната
Коментари Харесай

Прокурори от Източна Европа и Централна Азия в конференция срещу трасграничната престъпност и прането на пари

Бургас е хазаин на интернационална конференция за противопоставяне. на трансграничната престъпност, киберпрестъпността и изпирането на пари. Тя стартира през днешния ден и ще продължи до 1 юни. В нея ще се включат участници от страни от Източна Европа и Централна Азия. А представители на прокурорски институции в Азербайджан, Литва, Молдова, Румъния, Турция, Украйна и други ще обменят опит с българските си сътрудници, като ще бъдат разисквани положителни практики при следствието и разкриването на закононарушения с интернационален детайл.

Сред тематиките, които ще бъдат наранени са: противодействието на половата употреба на деца във виртуалното пространство; ролята на взаимните проверяващи екипи в следствието на военни закононарушения, трафикът на хора, закононарушенията в цифрова среда, незаконният трансграничен трафик на радиоактивни и нуклеарни материали и други настоящи проблеми.

„ Обединява ни желанието да решим проблеми, които са общи за всички нас. Сядайки през днешния ден на една маса, поставяйки на разискване общите ни проблеми, свързани с такива закононарушения и интернационалната престъпност, употребяваща интернет, трансграничната престъпност, прането на пари - всичко това може да бъде разисквано и проблемите да бъдат решени с дейно съдействие, каквото се надяваме да успеем да реализираме през днешния ден тук и в бъдеще ще успеем да развием, с цел да може професионално да се оправим със актуалните провокации “, сподели зам.-главният прокурор Десислава Пиронева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР