Бургас е домакин на българо-румънското противоминно учениеПосейдон 2018. В него

...
Бургас е домакин на българо-румънското противоминно учениеПосейдон 2018. В него
Коментари Харесай

Бургас е домакин на българо-румънско военно учение

Бургас е хазаин на българо-румънското противоминно обучение " Посейдон 2018 ". В него се включат фрегати, миночистачи и противоминни кораби от Турция, Германия, Гърция и Испания. То ще се управлява според процедурите на НАТО. Последното обучение за тази година е ориентирано към едно по-пълно проучване на дъното на Черно море, с цел да се наблюдава съществуването на мини, останали след втората международна война. Капитан първи сан Ваньо Мусенски, заместител пълководец на флотилия бойни и спомагателни кораби обясни:

" Спецификата на това обучение е проучване на дъното и на водата за морски мини. Това ще бъдат образователни мини, с цел да упражняват корабите. Но вие знаете, че при започване на 20-ти век по време на всички войни, в Черно море са хвърлени хиляди мини, доста от които не са открити. На процедура, това обучение, с изключение на образователните мини, които ние сме сложили, ще обследва цялата акватория ", сподели Капитан първи сан Ваньо Мусенски.

Средиземно море е доста по-различно, като в това време не всички командири са имали опция да вземат участие в противоминни интервенции в Черно море. В този смисъл, учението ще е потребно и от оперативна позиция, с цел да се натрупа потребен опит, изясни капитан втори сан Франк Магински.

Учението " Посейдон 2018 " ще продължи до 17 ноември.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР