Бургас. Доброволци на Българския младежки Червен кръст гостуваха в Детска

...
Бургас. Доброволци на Българския младежки Червен кръст гостуваха в Детска
Коментари Харесай

Бургас: Доброволци на Българския младежки Червен кръст гостуваха в Детска градина „Златна рибка“

Бургас. Доброволци на Българския юношески Червен кръст гостуваха в Детска градина „ Златна рибка “ в Бургас с приказката „ Червената капчица “. Това оповестиха от Областен съвет на БЧК - Бургас . Приказката е създадена от БЧК-Бургас и е ориентирана към деца от предучилищните групи в детските градини. Тя има за съществена задача да спомогне за популяризирането на кръводаряването и да сътвори трайно позитивно отношение към доброволното кръводаряване измежду децата и техните възпитатели и родители.
Функциите на кръвните кафези и техните съществени задания са показани на децата под формата на игра, а разказвачите на приказката – младежите доброволци от БМЧК въвличат малчуганите като основни герои в действието. Езикът е елементарен, съгласуван с възрастта на децата, целящ да предизвика интереса и присъединяване им. За реализиране на стремежи резултат способстват и особено направените декори и цветните тениски, които децата обличат.
На финала на приказката всяко дете получи от доброволците писмо, което да отнесе вкъщи и да даде на своите родители с покана, в случай че имат предпочитание да станат доброволни кръводарители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР