Бургас. Бургас ще е домакин на решителния кръг от държавното

...
Бургас. Бургас ще е домакин на решителния кръг от държавното
Коментари Харесай

Бургас ще е домакин на държавното първенство по баскетбол на колички

Бургас. Бургас ще е хазаин на решителния кръг от държавното състезание по баскетбол на колички, сезон 2017, оповестиха от пресцентъра на Общината . Състезанието за хора с увреждания стартира от 9:30 часа на 21 октомври, събота, в спортна зала „ Бойчо Брънзов ”. Негови уредници са Българската федерация по баскетбол, взаимно с Община Бургас по план, иницииран от Ротаракт клуб Бургас - Пиргос. Морският град ще бъде показан от баскетболен клуб „ Джавелин ”, а уредниците молят:
Събитието е в поддръжка на хора с физически увреждания. Първият мач ще се организира в събота, 21 октомври, от 09.45 часа.
Баскетбол с инвалидни колички е параолимпийски спорт и е един от най-практикуваните от хората в неравностойно състояние. В международната организация вземат участие 82 страни, като броят им нараства с всяка минала година, а съгласно неофициалната статистика над 100 000 души практикуват баскетбол с инвалидни колички - за развлечение, за поддържане на добра форма и професионално. Този спорт е част от параолимпийската стратегия, като игрите се организират на всеки четири години. Те стартират 2 седмици след летните олимпийски игри, а градът хазаин е еднакъв за двете огромни спортни събития. При баскетбола с инвалидни колички има и международно състезание, което се организира 2 години след параолимпийските игри. Най-добрите национални тимове при мъжете и при дамите са тези на Канада, Австралия, Англия, Холандия и Япония.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР