Бургас. Бургас ще бъде домакин на пътуващата изложба От море

...
Бургас. Бургас ще бъде домакин на пътуващата изложба От море
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на пътуващата изложба От море до море

Бургас. Бургас ще бъде хазаин на пътуващата галерия " От море до море ", която се осъществя взаимно с полските градове Гданск и Варшава във връзка честването на 100 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Полша. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
По покана на Български Културен Институт - Варшава самодейността започва с разкриване на изложбата през месец май с 30 картини на бургаски художници в град Гданск. Официалната гала по откриването се състоя в навечерието на Европейска нощ на музеите - 19-ти май, и бе почетена от голям брой публични посетители, измежду които българският дипломат в Полша - господин Емил Ялнъзов, почетният консул на България в Гданск - господин Ян Стравински, шефът на БКИ - Варшава и ръководителят на Дружество на художниците - Полша. След престоя си в Гданск, изложбата гостува във Варшава през месец юни, взаимно с произведения на полски художници.
От на следващия ден галерия " От море до море " ще може да бъде прегледана в Бургаска художествена изложба " Петко Задгорски ". Тук тя ще показа 38 произведения живопис и графика на 38 полски художника. Откриването ще е на 12 юли (четвъртък) от 18:00 ч., а формалната гала по закриване - на 8 август (сряда).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР