Бургас. 88 търговски обекта са затворени от общо 300 направени

...
Бургас. 88 търговски обекта са затворени от общо 300 направени
Коментари Харесай

Христо Узунов, ТД на НАП – Бургас: 88 търговски обекта са затворени от общо 300 направени проверки само за месец юни

Бургас. 88 търговски обекта са затворени от общо 300 направени инспекции единствено за месец юни. Това сподели пред публицисти Христо Узунов, основен специалист Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Бургас, по време на инспекция на Национална агенция за приходите - Бургас, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Бургас . “Ние не желаеме да запечатваме. Нямаше да има нито един запечатан обект, в случай че бяха издавани постоянно касови бележки “, сподели още Узунов. По думите му това е дисциплинираща мярка, която цели да се съблюдават законът и разпоредбите. „ Да сътвори равнопоставена, почтена, обективна, конкурентна среда, тъй като няма значение дали бележката е за 1 лева, 10 лева, 20 лева или за повече “, добави Узунов. Според него би трябвало да се издават постоянно касови бележки, тъй като неиздаването им значи укриването на доходи и неплащането на налози в цялостния им размер. По думите му тези инспекции целят този дисциплиниращ резултат да се промени държанието в посока непринудено съблюдаване на законодателството. „ Ние желаеме разпоредбите да се съблюдават непринудено, а не посредством насила и няма да броим запечатаните обекти и издадени актове. Просто би трябвало да се издава касова записка незабавно, когато се извърши заплащането, а не когато клиентът изиска “, добави Узунов.
Той сподели още, че след осъществената неучтивост за търговците следва издаване на акт, наказателно разпореждане и запечатване. При наново нарушаване обектът се запечатва за един месец. А в този момент се запечатва в период от 2 седмици. На въпроса дали има наложена анулация на заповедта за запечатване, Узунов сподели че има и такива, само че задачата им е да съблюдават законите.
По думите му инспекциите са дейни през цялото Черноморие, наблюдават информацията през интернет и вършат неочаквани инспекции. „ Има хора, които са командировани навътре в страната, които ще подсилят нашия потенциал. Разполагаме с задоволително запас, богата и разнообразна палитра от начини и способи за реализиране на задачата “, добави Узунов.
Деница ДИМИТРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР