Бургас. 3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1

...
Бургас. 3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1
Коментари Харесай

3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1 000 000 лева задържаха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване в Митница Бургас

Бургас. 3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1 000 000 лв. задържаха чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие " в Митница " Бургас ". Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ". На пристанище " Бургас " идва резервоар от Дубай (ОАЕ), предопределен за адресат в България. Според подадените към българските митнически управляващи систематизирана декларация за въвеждане и декларация за краткотрайно депозиране, наличието на контейнера се състои напълно от мебели.
На 26 юли 2017 година чиновници на отдел „ Митническо разузнаване и следствие " в Митница " Бургас " селектират контейнера за рентгенова ревизия, при която откриват нехарактерна компактност на наличието.
При последвалата щателна митническа инспекция се открива, че с изключение на постоянно заявените мебели, вътре се намират и 3 000 броя кутии от по 1 кг всяка, или общо 3 000 кг, съдържащи тютюн за наргиле.
За цялото количество арестуван тютюн за наргиле дължимият данък е в размер на 456 000 лв.. Средната продажна цена, съгласно регистъра за цените на тютюневите произведения, възлиза на 360 лв. за кг.
По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница " Бургас " под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас. Контрабандната стока и контейнерът са арестувани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР