Бургас. 251 хиляди лева са събраните средства от дарителската кампания

...
Бургас. 251 хиляди лева са събраните средства от дарителската кампания
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: 251 хиляди лева са събраните средства от дарителската кампания в помощ на пострадалите в община Камено

Бургас. 251 хиляди лв. са събраните средства от дарителската акция в помощ на потърпевшите в община Камено. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ омбудсманът на България Мая Манолова след днешното си посещаване в община Камено, най-засегната от наводненията в Бургаска област в края на октомври. Тя обърна внимание на обстоятелството, че кметът на Общината е структурирал публичен съвет, който да вземе решение по какъв метод да бъдат изразходвани тези средства. „ Това, с което ще взе участие публичният съвет със средствата от дарителската акция, е пари за ремонтни действия. Така че най-малко по две пространства от най-тежко потърпевшите къщи да бъдат приведени в естествен тип, с цел да могат хората да прекарат зимата. Става дума за суми до 5 000 лв. на къща, като най-тежко потърпевшите са 36 къщи. Така че средствата в акцията ще бъдат задоволителни за това “, изясни Манолова. Тя добави, че страната интензивно поддържа Община Камено, като не престават възстановителните действия на редица пътища и мостове. По думите й ще е належащо софтуерно време за множеството ремонтни действия, с цел да се стигне до раздаването на черната и бяла техника.
Манолова прикани електроразпределителното сдружение, отговарящо за засегнатите региони, да опрости сметките на потърпевшите жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР