Бурен вятър с пориви от 100 километра в час остави

...
Бурен вятър с пориви от 100 километра в час остави
Коментари Харесай

Бурният вятър остави без ток 40 села в област Кърджали

Бурен вятър с пориви от 100 километра в час остави без ток над 40 села в област Кърджали. Няма данни за вреди и потърпевши хора. Бурята се развихри към среднощ и продължи близо 2 часа.

Една от общините без е ток е Черноочене. Според кмета Айдън Осман по-голямата част от потребителите са останали без зареждане: „ Токът прекъсна нощес в 22.30 часа. До 1.30 часа нямаше. Предполагам, че имаше спешно изключване поради бурята, тъй като на няколко пъти имаше включване и изключване, с цел да предпазят може би потребителите. В момента нямаме обитаеми места без ток, по този начин ми споделиха дежурните. Място за терзание няма при нас “.

Без ток са били и огромна част от жителите на общините Крумовград и Ардино. Села в региона на Кърджали и Момчилград също останаха на мрачно, съобщи БНР.

Аварийните екипи работят от сутринта за премахване на повредите. Очаква се електрозахранването да бъде възобновено на всички места до края на деня. За момента няма данни за нанесени от бурния вятър вреди. Жълт код за мощни ветрове е разгласен през днешния ден в 14 области от Централна и Западна България, като се изключи София-град и Перник.

Очаква се поривите да доближават 20-25 метра в секунда. Към края на деня вятърът ще стартира да отслабва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР