Бурен вятър, жълт код в цялата страна! В понеделник ще

...
Бурен вятър, жълт код в цялата страна! В понеделник ще
Коментари Харесай

Бурен вятър днес, жълт код в цялата страна

Бурен вятър, жълт код в цялата страна! В понеделник ще бъде най-вече слънчево с раздрана междинна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и ще бъде мощен и плевел.

Обявен е жълт код поради бурния вятър съвсем в цялата страна.

Поривите му ще доближават 55-70 км/ч. Съвети при жълт код: бъдете деликатни за вероятни летящи във въздуха предмети, счупвания на клони и парчета.

Около обяд вятърът още веднъж ще се усили и ще е краткотрайно мощен, от северозапад. Над Дунавската низина вятърът ще се усили до мощен, като тук-там поривите му ще надминат 80-90км/ч. В планинските региони ще има условия и за виелици. Зареди мощният вятър и по-високите температури, вероятността от лавини – нараства!

Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в Югозападна България, където ще бъде съвсем безшумно, сред 0° и 3°, в София към 2°.
Почти безшумно ще остане в югозападните региони от страната. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, в София 15°-16°.

В планините

ще бъде най-вече слънчево. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра – към 2°.

По Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа сдържан, след обяд и вечерта мощен вятър от запад-северозапад.

Времето на Балканите

През идващите 24 часа над полуострова ще стартира транспорт на по-топла въздушна маса, като температурите ще се покачат.

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР