Бурен дебат за енергийната страна на Плана за възстановяване и

...
Бурен дебат за енергийната страна на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Асен Василев: Всеки газ е лош за България, защото е вносен

Бурен спор за енергийната страна на Плана за възобновяване и резистентност се развихри в Народното събрание. Депутати от ГЕРБ и „ Възраждане ” засипаха с рецензии разновидността на проекта, показан от държавното управление на Политическа партия, като главната им рецензия беше към плановете за геотермална сила и акумулатори. Делян Добрев от ГЕРБ и негови сътрудници ги нарекоха лобистки и обявиха, че Асен Василев и Кирил Петков са „ продали и предали ”  българските въглищни централи и цялата ни въглищна промишленост. Батериите и геотермалната сила са неприложими планове, които се вършат за някой да вземе комисионни, повториха в исказванията си депутати от ГЕРБ.

Същата позиция зае и Искра Михайлова от „ Възраждане ”, а Делян Добрев разяснява, че не може нищо да добави към казаното от нея.

В разгара на обвиняванията, Асен Василев взе думата, тъй като беше посочен в рецензиите поименно. Той предизвести, че третото персонално пояснение, което прави, може да е в съда. Думите му провокираха бурна реакция в съперниците на Политическа партия в залата.

„ Няма затваряне на въглищни мощностти в Плана за възобновяване и резистентност ”, съобщи изрично Асен Василев и добави, че четенето с схващане очевидно е мъчно за ГЕРБ и „ Възраждане ”. Той сподели също, че в предходния проект, направен от държавното управление на ГЕРБ, е имало проект за газова централа, което е щяло да сътвори още една взаимозависимост от газа от Русия.

Станислав Анастасов от Движение за права и свободи направи изявление, в което означи, че на процедура единствено газът от Русия е „ неприятен ”, само че той може да пристигна и други източници.

„ Всеки газ за България е неприятен, тъй като е вносен ”, сподели в отговор Асен Василев. Той изясни, че затова Политическа партия няма да поддържа нови ограничения в енергетиката, който разчитат на вносни запаси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР