Бураският окръжен съд остави в ареста 27-годишния айтозлия, смачкал черепа

...
Бураският окръжен съд остави в ареста 27-годишния айтозлия, смачкал черепа
Коментари Харесай

Задържаният Теньо редовно биел Ивета, тя била с него от 13-годишна

Бураският областен съд остави в ареста 27-годишния айтозлия, смачкал черепа на 19-годишната си прятелка

Айтозлията Теньо Енчев постоянно е биел приятелката си Ивета, която била с него от 13-годишна.

За това свидетелствала майката на пребитото до гибел момиче Димитринка Тинева. Пред проверяващи почернената жена разказала, че няколко пъти е виждала синини по тялото на щерка си, за които Ивета признавала, че са от Теньо. Оставала при насилника поради детето, а и тъй като била привикнала с него. Случвало се, когато двамата гостуват в София при Димитринка, Ивета да споделя за насилието, само че по този начин и не подала тъжба в полицията.

Момичето израснало без татко, който въобще не познавала, споделиха осведомени.

По време на фамилния скандал на 16 юни в Айтос, завършил съдбовно, и Теньо, и Ивета са използвали алкохол, заяви наблюдаващият прокурор Елигна Чалъмова. Пробите посочили 1 промил в кръвта на 27-годишния Теньо и 0,88 промила в кръвта на жертвата.

Кръвните проби за съществуване на опиати към момента не са подготвени, само че съгласно проверяващи Теньо постоянно е употребявал наркотични субстанции.

" Конкретната причина за гибелта е тежка черепно-мозъчна контузия, довела до оток на мозъка. Момичето обаче е удряно с юмруци и ритници освен по главата, само че и по тялото ", сподели още прокурор Чалъмова. Тя посочи, че обвиняването е било променено в по-тежко по член 116 от Наказателен кодекс, откакто са се събрали нужните доказателства. Представителят на държавното обвиняване акцентира, че действието е осъществено в изискванията на рисков редицив и с особена свирепост. Той е съден за обири, лежал е на няколко пъти в пандиза.

" Теньо е артикул на прехода, на системата, която не му е повлияла през тези години и по тази причина в този момент сме тук. Той мисли за детето, занапред осъзнава всичко, което следва в живота му. Той е дете на разведени родители. Теньо се е преместил с майка си в София, татко му е останал в Айтос. След години се връща и това е плод на всичко това, отношението на обществото по това време, към децата на прехода. Липсата на татко и родителска грижа. Той не е желал да се стигне до подобен край, няма никакъв предумисъл ", разяснява в коридорите на съда служебният бранител на обвинения юрист Пламен Генов.

Той вметна, че в тази ситуация имало и закъснение на " Бърза помощ ", което щяло да се прецизира занапред. От прокуратурата обаче обявиха, че няма данни за забяване от страна на " Спешна помощ ".

След зверския побой Теньо се обадил първо на баба си Димитринка, която е от Айтос, само че живее в близкото село Лясково. Жената пристигнала и като видяла какво е станало отишла до съседката на горния етаж. Тя позвънила на тел. 112.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР