БУОН МА ТХУОТ, Виетнам (АП) — Льо Ван Там не

...
БУОН МА ТХУОТ, Виетнам (АП) — Льо Ван Там не
Коментари Харесай

„Победители и губещи“: Светът на кафето се пренарежда от законите на ЕС, за да спре изсичането на горите

БУОН МА ТХУОТ, Виетнам (АП) — Льо Ван Там не е чужд за това по какъв начин капризите на международната търговия могат дефинират ориста на дребните производители на кафе като него.

Той за първи път засади кафе на парче земя отвън град Буон Ма Тхуот в региона на централните планини на Виетнам през 1995 година Години наред фокусът му беше върху количеството, а не върху качеството. Там употребява огромни количества торове и пестициди, с цел да усили добивите си, а международните цени дефинират какъв брой добре се оправя.

След това, през 2019 година, той се сплоти с Le Dinh Tu от Aeroco Coffee, органически експортьор за Европа и Съединени американски щати, и възприе по-устойчиви способи, трансформирайки своята кафеена ферма (поле) в осеяно от слънцето гора. Кафето пораства един до друг с тамариндови дървета, които прибавят азот към почвата и обезпечават опора за лози с черен пипер. Тревата оказва помощ да се поддържа почвата влажна, а сместа от растения обезсърчава огнищата на вредители. Пиперът също прибавя към приходите на Там.

„ Произ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР