Бунтовниците твърдят, че село е било атакувано с хлор, Анкара

...
Бунтовниците твърдят, че село е било атакувано с хлор, Анкара
Коментари Харесай

Използва ли Турция отровен газ срещу кюрдите в Сирия

Бунтовниците настояват, че село е било атакувано с хлор, Анкара отхвърля

Лекари от сирийския град Африн настояват, че турските военни и сражаващите се на тяхна страна формирования на Сирийската свободна войска може да са употребявали хлор при нахлуване над село в региона на Африн през вчерашния ден, съобщи ТАСС, като се базира на държавната осведомителна организация САНА и на близки до бунтовниците медии.

Шестима поданици на село Ал Шейх Хадид на запад от Африн са били признати през вчерашния ден в болница с дихателни проблеми. Те разказали, че селото им било подложено на обстрел. Лекарите оповестиха през днешния ден, че двама от пациентите са в тежко положение.

Анкара отхвърля

Турция в никакъв случай не е употребила химически оръжия в интервенциите си в Сирия и поставя оптимални грижи за цивилните, съобщи турски дипломатически източник, откакто сирийските кюрдски сили и организация за наблюдаване на човешките права упрекнаха Анкара в осъществяване на газова офанзива в сирийския регион Африн, съобщи „ Ройтерс ”.

" Това са безпочвени обвинявания. Турция в никакъв случай не е употребила химически оръжия. Ние поставяме оптимални грижи за цивилните в границите на интервенцията " Маслинова клонка ", уточни цитираният източник.

Той също по този начин разказа обвиняванията, че шестима цивилни са били ранени при хипотетична газова офанзива, като " черна агитация ".

Цивилни жертви

Анкара твърди, че прави всичко, с цел да пази цивилните по време на офанзивата си в Африн. От сирийската Обсерватория за правата на индивида споделят, че от началото на интервенция " Маслинова клонка ", подхваната от турската войска против кюрдските Сили за отбрана на народа в региона на Африн, са починали минимум 78 цивилни.

Генералният щаб на турската войска заяви през днешния ден, че в хода на интервенцията са обезвредени 1595 терористи./Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР