Бунтовниците хути смятат, че конфликтът със САЩ ще продължи, и

...
Бунтовниците хути смятат, че конфликтът със САЩ ще продължи, и
Коментари Харесай

Хутите се готвят за дълга битка и модернизират площадките за изстрелване на ракети

Бунтовниците хути считат, че спорът със Съединени американски щати ще продължи, и са заети с укрепването на позиции, от които възнамеряват да продължат да обстрелват с ракети цели в Червено море, заяви Bloomberg,  позовавайки се на свои източници.

Хутите и техните ирански поддръжници се приготвят за продължителна борба със Съединени американски щати и техните съдружници в района на Червено море, без значение от изхода на войната сред Израел и групировката " Хамас ". Няколко души, осведомени със обстановката, обявиха, че основаната в Йемен формация построява боен потенциал и отбранителни уреди, с цел да продължи да нападна кораби по основния морски маршрут ", означи организацията.

Бунтовниците укрепват скривалищата си в планините, откъдето могат да изстрелват ракети по-безопасно и дейно, тестват лодки без екипаж и безпилотни подводни апарати. Източници на Блумбърг, разполагащи с информация от информатори на място, считат, че се работи по едно и също време в три планински региона на Йемен, в това число в граничещата със Саудитска Арабия провинция Хадж, северно от йеменската столица Сана. В този далечен, кръстосан терен ракетите могат да бъдат скрити и изстреляни от планини с височина 2000 метра: това ще им разреши да доближат по-далечни цели в Аденския пролив и Арабско море.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР