Бунтовете, които се случиха в столицата на Бразилия, нямат нищо

...
Бунтовете, които се случиха в столицата на Бразилия, нямат нищо
Коментари Харесай

Това не е демокрация: Болсонаро осъди привържениците си за безредиците в Бразилия

Бунтовете, които се случиха в столицата на Бразилия, нямат нищо общо с демокрацията и би трябвало да бъдат прекъснати. Това съобщи някогашният президент на Бразилия Жаир Болсонаро в Туитър .

" Мирните демонстрации в законна форма са част от демокрацията. Но грабежите и завладяването на публични здания, които се случиха през днешния ден, както и тези, практикувани от левицата през 2013 и 2017 година, не попадат под действието на това предписание ", безапелационен е Болсонаро.

По думите му през целия си президентски мандат той постоянно е уважавал и защитавал законите, демокрацията, прозрачността и свободата.

Припомняме, че бразилските правоохранителни органи освободиха постройката на Народното събрание от протестиращите, които преди този момент нахлуха в институцията.

По-рано последователи на десния някогашен президент на Бразилия Жаир Болсонаро нахлуха в Конгреса. Полицията употребява сълзотворен газ в опит да отблъсне стачкуващите. Няколко часа след началото на митингите бразилският президент Лула да Силва разгласи изключително състояние в столицата поради безредиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР