Бунт сред руските наемни войници е започнал в руския град

...
Бунт сред руските наемни войници е започнал в руския град
Коментари Харесай

Obozrevatel: Настъпи разкол в редиците на руската войска в Украйна

Бунт измежду съветските наемни бойци е почнал в съветския град Белгород, който е на границата с Луганск. За това оповестява " The Observer ", като се базира на украинския уебсайт " Obozrevatel ", написа Сега.

Според информацията към 5000 бойци са отказали да се включат в бойните дейности на страната на Русия.

Формалната причина за протеста била, че договорът за услугите на бойците не включвал военни дейности на територията на Украйна.

Според осведомени източници обаче действителната причина била боязън от добре квалифицираната войска на Украйна и тежките вреди, която тя е нанесла на окупационните войски.

По информация на наемниците над 3500 съветски бойци към този момент са изгубили живота си при военните дейности, макар че съветската страна не оповестява такова число. Освен това е унищожена и огромен брой техника.

В обществените мрежи беше публикувано и видео на млад боец от редиците на съветската войска, който плаче след борба с цивилни в украинския град Суми, които му споделят, че не е добре пристигнал.

В същото време към този момент излизат известия и за ерес измежду съветския хайлайф, доближен на президента Путин.

Естонският евродепутат от ЕНП Рихо Тера, който е някогашен боен министър, твърди, че е получил информация от разследваща работа, съгласно която олигарсите в Русия са провели среща с Путин. Те са били инструктирани да не напущат страната, а президентът бил гневен, че войната се развива толкоз постепенно, защото не е имало тактически проект за завладяването на Украйна. “Действахме съгласно ситуацията”, било оправданието. Надеждата е била Украйна да бъде завладяна за 1-4 дни.

На срещата били разисквани и финансовите загуби за Русия, които възлизали на 20 милиарда $ дневно. Имало дефицит на оръжия и муниции. Тулският цех и двете заводи на Ротенберг не могат да изпълнят военните поръчки, които щели да бъдат подготвени действително след 3-4 месеца. Няма и материали за произвеждане, които по-рано са доставяни от Словения, Германия и Финландия, само че в този момент са блокирани. Ако Украйна издържи на нашествието още 10 дни, Русия щяла да бъде принудена да пристъпи към договаряния.

Спецподразделението " Алфа " на съветската войска е още от 18 февруари край Киев. Планът е бил да завладяват Киев и да сложат собствен човек, с цел да не се постанова да се харчат пари, оръжие и военни. Готвят се офанзиви по мирното население, с цел да бъде провокирана суматоха. Това е главният им коз. Другият е, че украинците сами ще се предадат и Зеленски ще избяга. Разчитат, че първи ще се съобщи Харков, а останалите ще го последват, с цел да няма кръвопролития.

В Русия има проблеми с летищата. Няма дронове. Командващите са огорчени от загубата на колоната край Харков, където са починали към 200 души. " Срещнахме яростна опозиция от съперника ", оплакало се съветското командване, което било в потрес. Задачата е да устоят още 9 дни. Да не се паникьосват. Да изясняват, че ракетите са единствено за заплашване. Целенасочено да стрелят каквото им падне, като “случайно” попадат в жилищни здания.

Източник:Сега
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР